Recenzia na anime – Blood+

26.02.2016 00:00

 

Tak a je to tu. Konečne vám môžem napísať o mojej anime srdcovke Blood+. Už z prvej vety vám musí byť jasné, že ide o jedno z mojich naj anime a som hrdá na to, že ho mám vo svojej zbierke. Okrem toho to bolo jedno z prvých anime, na ktorých som bola závislá. Všetkých 50 dielov som videla minimálne 20x, a tak si ho ani nepotrebujem pripomínať.

 

Neobyčajný príbeh, dobrodružstvo, láska i nenávisť, slzy a ľútosť, to sú emócie, ktoré vo vás zaseje anime Blood+. Kedysi vyhralo cenu Anime roka a rozhodne si toto ocenenie zasluhuje všetkými desiatimi, preto neváhajte a sledujte. Určite existujú servery, kde je ho možné stále si ho stiahnuť, či pozrieť online. Blood+ vyšlo v roku 2006 a má 50 dielov, pričom každý z nich trvá 25 minút.

 

Openings:

1. Hitomi Takahashi – Aozora no Namida

2. HYDE – Season´s call

3. UVERworld – Colors of the Heart

4. Jinn - Raion

 

Endings:

1. Hajime Chitose – Kataritsugu Koto

2. Mika Nakashima – Cry no More

3. Angela Aki – This Love

4. Brand New Map

 

Príbeh nás zavedie k 16-ročnej študentke menom Saya, ktorá žije normálnym životom stredoškoláčky, trpí však amnéziou. Je to rok, čo si ju plukovník americkej armády adoptoval so stratou pamäte a ona našla rodinu, ktorá sa o ňu stará a podporuje ju. Skôr než prišla do rodiny Saya, plukovník si adoptoval dve povojnové siroty Kaia a Riku, ktorí sa stali Sayinými bratmi.

 

Všetko bolo v poriadku a Sayin život bol normálny až do dňa, než si v škole zabudla bežecké tenisky. Rozhodla sa po ne vrátiť, no narazila na monštrum zvané chiropteran, ktoré sa živí ľudskou krvou. Utiekla a narazila na učiteľa, ktorý sa pokúsil celú situáciu vyšetriť, no zomiera. Saya sa snaží v strachu uniknúť, no v budove školy stretáva Hadžiho, a to ešte ani sama netuší, ako veľmi je s ním prepojená. Všetko sa zvrtne a odrazu sa z obyčajnej študentky stáva niekto celkom iný. Kto? To sa nechajte prekvapiť pri sledovaní tohto skvelého anime. Ako sa Saya vyrovná s tým, kto skutočne je?

 

blood+ story0.JPG

 

Môj názor:

Jedno z tých dokonalých anime, od ktorých som sa nevedela ani po 10x sledovania odtrhnúť od začiatku až do konca. Je to niečo, čo je ako pre mužov, tak pre ženy. Nič presladené, no aj napriek tomu s nádychom romantiky. Život plný nebezpečenstva a dobrodružstiev, strát a nečakaných nálezov, nových začiatkov a odmietnutí. To všetko je Blood+ a ešte oveľa viac.

Pre mňa si toto anime vyslúžilo na stupnici od 1 do 5: 5*, čiže nadmieru uspokojivé.

-Laya Mei-

(stážistka)

autor obrázka: Laya Mei

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode