PegasCon 2017

19.02.2017 22:34

Tento rok pre začínajúcich geekov ponúkame celú líniu programov na zoznámenie sa so základnými piliermi žánrového hnutia – či už ide o stolové hry, hry na hrdinov (napr. Dungeons & Dragons), LARPy (čiže rolové hry naživo), cosplay (prezliekanie sa za obľúbené postavy z filmov a seriálov) alebo prehľady o najdôležitejších komiksoch, filmoch či seriáloch scifi a fantasy.

Okrem toho nezabúdame na vedecké prednášky. Pozvánku na festival prijala SOSA (Slovenská agentúra pre vesmírne aktivity), polyhistorka Františka Vrbenská a ďalší vedecky aktívni hostia, ktorí budú hovoriť ako o post-apokalyptických témach, tak o teoretickej fyzike či nových formách energie.

 

Festival PegasCon vznikol ako aktivita bývalého prešovského scifi klubu Pegas, ktorý bol aktívny v osemdesiatych a deväťdesiatych rokoch minulého storočia. Klub združoval fanúšikov scifi a fantasy a pôsobil pri Planetáriu a hvezdárni v Prešove. Pegas už síce aktívny nie je, ale idea stretnutí komunity fanúšikov vedeckej fantastiky a fantasy je ešte stále živá a čím ďalej na celom svete populárnejšia. Aj preto sa v roku 2013 skupina ľudí okolo Fantastickej čajovne Abarat rozhodla oprášiť známu značku a vdýchnuť jej nový život.

Podarilo sa. V roku 2017 slávi PegasCon svoje piate narodeniny a prerástol teraz už do trojdňového festivalu plného fantastickej zábavy a informácií.

 

Preto neváhajte a 24. - 26.02.2017 nasmerujte svoje kroky do Prešova! ;)

 

viac o akcii sa dozviete tu:

 

-DNA-

(text prevzatý zo stránky festivalu)

 

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode