Obsah 02/2018

16.02.2018 00:00

Počet strán: 29

Počet článkov: 13

Tip mesiaca: Ráno, keď som sa zobudila ako kobra


OBÁLKA

Tentokrát mi obálka i tematická tiraž učarovali. Opäť a lá pixabay.com, ale skutočne oceňujem výber - japonské halabala a kúsok z programovacieho kódu...no fest originálne. Tlieskam!


EDITORIÁL

Takto má vyzerať nabombovaný úvodník...okrem klasického okomentovania, čo v Abdone nového (rubrika O niečom btw), šéfová stihla navnadiť knihomoľské obecenstvo projektom Čarovná polička, upírskou sériou (plus seriál na jej motívy) a ešte odporučila aj, ako pravý slovenský cestovateľ, výlet do Košíc. Akčná to žena...editoriálu skláňam klobúk dolu :D


TÉMA MESIACA

Tentokrát tri kúsky od našich stálic, ktoré sa vybúrili na téme Bolo to tam jasne napísané. Bianka Knutová začína rovnomennou poéziou Bolo to tam jasne napísané, pokračuje Marrrqui tiež básňou Nápis a trojuholník uzatvára Tomáš Beník príhodou Silvestrovský pyrotechnik. Musím sa priznať, že tentokrát ma básne dostali. Najmä Biankina, z ktorej som mala fakt dosť divoké emócie. Tomášovi odkazujem, že smer dobrý, ale na minulé dielko to nemalo. Smiala som sa “len” popod fúzy.


VLASTNÁ TVORBA

A po fakt dlllhej dobe tu máme opäť AZI v životnej forme. Jej príbeh Nový rok inak bol všetko len nie nudný a obyčajný. Terorizmus je jednoducho všade, ale že až takto blízko, ste ani len netušili :) MetaLenka nemá šancu vizuálne sklamať :) Jej obrázok Modrá zima priam vťahuje zatancovať si medzi vločkami a urobiť do tej bieloby snehového anjela. Bianka Knutová sa činí - Okrem básne Priateľ prispela aj bizardnou prózou Ráno, keď som sa zobudila ako kobra. Tak tento príbeh, vážení, si nielen vyslúžil ocenenie ako Tip mesiaca, ale je to tak divné, že mi to miestami pripomína Stephena Kinga. Neviem, či to bol zámer, ale zimomrivý záver - dovi dopo. Jedna strana, ale úderná...šak vyskúšajte!


SERIÁL

Bystriansky asi stúpol na zmizík...Ešteže tu máme MetaLenku a jej 25. časť Upírích sestier - Výhružky. Do popredia sa dostáva Anna, ktorá trénuje svoju schopnosť takmer až do ohrozenia života. Elenu zase navštívi Thorton...dlhý diel plný deja. Je sa na čo tešiť. A vítame medzi sebou Elizabeth, ktorá sa dala na seriál. Novinka Zatratení apelovala tento mesiac na titul Tip, pretože má čo ponúknuť - vedeli ste, že existuje anjel smrti? A že sa ním môžete stať? Nie však za odmenu, ale za trest. Rosalie vám o tom povie viac...Tak toto bude bomba roka, lebo úvodná časť nemá chybu. Tešíme sa, Elizabeth :D


RECENZIE

Legendárna Elwin Smaragdová predstavuje Modernu! Kto už niečo od Elwin čítal, môže sa pripraviť na šťavnaté sústo, plné slovných hračiek a vtipných historických prirovnaní. Jedine ona dokáže podať milión nudných faktov ako prvotriednu detektívku. Posledné dve vety ma dostali do kolien: “Moderna láme století a lidské duše. Na jejím konci totiž cení zuby první světová válka.” Tlieskam!


O NIEČOM

Marrrqui otvára novú rubriku O niečom. Prvý príspevok má názov Prokrastinace. Keď ste sa ešte s týmto terminom technicom nestretli, Marrrqui vás rada a detailne zasvätí...nestraťte sa tam!


SÚŤAŽ

Vyhodnotenie publicistickej súťaže 2017 prinieslo víťaza - je ním Romanus Von Rayne. Jeho výhernú prácu Ako sa spriateliť s veľkým bratom? máte možnosť prečítať a okomentovať. Romanus má rád kritické čítanie, takže ľúbivé čítanie vám prajem :D

-Falianka-

 

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode