7-8/2013 dvojčíslie na letné mesiace

30.06.2013 10:02

Tentokrát sme prichystali veľkú dávku príbehov a fotiek v letnom dvojčísle. Vychutnajte si ho pomaly, aby ste vydržali do septembrového čísla. :) Zatiaľ len načrtnem, čo obsahuje letná bomba Abdonu.

 

Pokračujeme v troch seriáloch, z čoho dva z nich končia. Zem gigantov nás prekvapí návštevou v jaskyni. Nepriateľ či priateľ? Zviera či človek? Robyn Grayová sa dostáva na koniec svojho príbehu. Záchránila ona Paula alebo Paul Robyn? V Ukradnutom spise Jana sa stretne so Sabininým bratom. Bude toto stretnutie veisť k vyriešeniu prípadu?

Vlastná tvorba je tentokrát pestrá. Začnem príbehom Živá socha, kde sa dievča dobrovoľne zdá života, aby sa na svet pozerala ako socha. Ale prečo? Ďalšou malou pochúťkou je báseň My love, avšak v angličtine, tak dúfam, že to neodradí. Je tu, je v nás je autorským pohľaodm na náboženstvo s príbehom o mníchovi, kostiach a viere ľudí.

K téme mesiaca sa hodí prijemná snová poviedka Litha o malom dievčati, ktoré zažije premenu z temnoty na oheň. Taktiež môžeme vidieť aj vizuálne prevedenie vety: Keď bude pokosená tráva.

Aj rubrika recenzia nenechala na seba dlho čakať a Ondra pokračuje s knihou Noční bežci. Pridal aj pár technických pripomienok.

V tomto čísle uverejňujeme výherkyňu Jarnej súťaže 2013 v dvoch kategóriách, próza a fotografia. Dej nebudem prezrádzať. Pripomeniem tému: jarná rovnodennosť.

V neposlednom rade tu máme reportáž z Madridu zo Svetových dní mládeže. Svoje spomienky nám priblíži Alča.

 

Prajem krásne chvíle aj s naší časopisom.

-DNA-

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode