6/2013 - júnové číslo

29.05.2013 21:57

Posledný mesiac školy je pred nami. Treba si ho užiť a nielen pri učení, ale aj pri čítaní kníh, či nášho časopisu.

Tento mesiac sa môžete tešiť na Tému mesiaca Balíček, ktorá je znázornená aj na obálke časopisu. Ďalej sa na ňu vizuálne vyjadrila Alča so svojimi skvostnými fotkami. Až si máte chuť taký balíček kúpiť. Pochutnať si ale môžete na Domácich sušienkach od MetaLenky.

Seriálmi pokračujeme. Robyn Grayová pokračuje pohľadom Paula. Pozriete sa na jeden deň jeho práce. Zem gigantov stále prekvapuje. Teryii sa teraz vydala trochu mysliveckou cestou, kde necháva hlavné postavy uvažovať a porovnávať svet minulý a prítomný. Som iba človek sa s nami lúči. Je tu posledná časť, kde sa hlavní hrdinovia vydávajú na cestu domov. Do seriálu sme presunuli aj Prípad ukradnutého spisu, keďže sa nám to akosi predĺžilo. Holmes v sukni rieši prípad a ukáže sa, že pri nervozite je jej dobrá aj nejaká tá cigaretka.

Vlastná tvorba má zástupcu aj z poézie aj z prózy. Poéziu napísala Simona Gray s názvom V oranžovom svetle slnka. Prózu vytvorila Simona SongeNoir Miséricorde. Príbeh Amélie Forsovej vás vtiahne do deja a nebudete chcieť koniec. Ale ten príde a nebude sa vám páčiť, nie však preto, že by bol zle napísaný, ale kvôli  hlavnej hrdinke.

Josette nám nafotil krásne fotky, ktoré dýchajú letom. Avšak fotky od Aravis vás veľmi nepobavia. Nie kvôli kvalite, ale kvôli obsahu. Sú z miesta, ktoré dýcha históriou ale aj smutnými, presmutnými spomienkami. Taktiež pripojila vlastné dojmy z tohto miesta.

Pribudla nám nová rubrika do našej malej rodinky. Prvým prieborníkom je Ondra Hoberla, ktorý sa podelí so svojím názorom na knihu Gracelling. Dúfam, že vás navnadí a prečítate si ju.

Toľko k tomu, čo nás a vás čaká v júnovom čísle. Príjemné čítanie a strávenie posledného mesiaca pred letnými prázdninami. :)

 

-DNA-

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode