Obsah 9/2016

07.09.2016 00:00

Teraz fakt neviem, či sa mám smiať, či plakať...vezmem toto narodeninové číslo z tej lepšej stránky - som rada, že septembrový Abdon vôbec vyšiel a že bola uvoľnená aspoň chybová verzia...áno, za mojimi optimistickými slovami badať trpkú príchuť, proste mi nedalo opomenúť fakt, že finálna verzia (tzv. bezchybná) ešte stále nie je - a to je, prosím, užkoniec 7.9. !!! Viem, že niektoré veci, termíny a nepredvídateľné skutočnosti sa občas prihodia...ale zodpovednosť voči čitateľom musí byť. Ok, koniec môjho výlevu, poďme na najnovšie číslo nabombované príspevkami :)

 

Editoriál

No, úprimne, nič moc...ale na druhej strane sentimentálne číslo si priam žiada sentimentálny úvod. Šéfová, kde sa ti podela iskrička inšpirácie? Možno zablúdila do pokračovania Nevoľnosti ;)

 

Téma mesiaca

Tému mesiaca - Jeden, dva, tri...prekvapenie! - nám vyplnila Denisa Kancírová (alias šéfová) dielkom Násť. Ako som spomenula už v newslettri, je to dokonalé uplatnenie autorkinej príznačnej časovej relativity. V príbehu čerstvej devätnástky Jany neviete, či koniec je skutočne koniec, alebo začiatok.

 

Seriál

MetaLenka nám porciuje ďalšie dve pokračovania Upírich sestier (7. a 8. kapitola). Elena a Kate sa tentokrát púšťajú do krvavej akcie zneškodnenia dvoch lotrov. Šťastena sa však Kate obráti chrbtom, keď skončí vážne zranená na zemi. Elenu zas na streche čapne tajomný neznámy.

Po vyše polroku sa so seriálom Pod krídlami noci pripomína aj Laya Mei...pre osvieženie len poznamenávam, že v poslednej januárovej časti došlo k prepadnutiu skladiska zo strany lovcov (Brad, Astrid, Ichiru), kedy sa im podarilo zlikvidovať dvoch upírov. V desiatej časti sa na vec pozeráme z pohľadu upírov, ktorí sa rozhodli odhaliť svetu svoju totožnosť. Nuž, veľa šťastia!

 

Vlastná tvorba

Tá je tentokrát fotopoetická - foto časťou prispeli Charlie a MetaLenka (Irbis), poéziou zas Romanus Von Rayne tromi básňami (Divadlo, Ohnivé krídla a Skepsa medzikozmickej interakcie), Charlie básňou Antikatatonikum a Elizabeth Zatmením. Mňa najviac zaujali fotografie typu makroživot mikrohmyzu a Romanusove básne, ktoré vo mne vyvolali nepokoj a otázky. Poézia by vraj mala vyvolávať emócie, čo sa Romanusovi v 89% darí.

 

Rady autorom

Simona Gray pokračuje v radách od autorov pre autorov, teraz na tému Ako nezabíjať kreativitu. A že tá jej je živá až moc, hovorí podnadpis “Alebo zalievať ju tak, aby prekvitala”. Milé...Čo sa však dozviete, sú nápady a tipy, ako a kde svoju kreativitu a fantáziu môžete načerpať. Mňa zvlášť zaujal tip číslo 6 - “A ako by ste to urobili vy?” To sa mi stáva fakt často, najmä v poslednej dobe so seriálmi a ich finálovými časťami. Ja by som to ukončila ale že úplne inak a samozrejme že lepšie :D

 

Ochotnícke divadlá

Po dlhšej pauze spôsobenej abdoňáckym prírastkom menom MAK je Faliane a jej predstavovanie ochotníckych divadelných súborov späť. Špecifikom B.O.D. alias Búranského ochotníckeho divadla sú ich estrády. A že sú veselá kopa badať už z fotiek. Čo sa týka repertoáru, za zmienku stojí predovšetkým autentický humor podchytený záhoráckym nárečím. Súbor predstavuje režisér s ľúbozvučným menom, Jozef Ovečka.

 

Hráme sa

Gambleri, ako ja, si prídu na svoje - s hrami sa vrece roztrhlo. Najprv nám Romanus Von Rayne predstaví hru Far Cry 3: Blood Dragon v recenzii s názvom Videli ste už kyberdraka? Detailný popis na vysokej úrovni - Romanus postavil latku vysoko...kto zhodí kráľa?

DaniHell pokračuje v rebríčku hier, tentokrát na tému 5 relaxačných hier... ak máte aj vy chuť si ten prázdninový zrelaxovaný stav mysle udržať ešte chvíľku, hor sa na hocktorú z nich :)

 

Predstavuje sa

Duo DaniHell a Elizabeth spojili svoje sily a prinášajú rozhovor s Denisou Vondruškovou o ASMR CZ...že vám to nič nehovorí, nuž, nie ste sami. Ak máte chuť sa dozvedieť o tomto trende, viacmenej známom prevažne na Západe, ste srdečne pozvaní...

 

Súťaž

Šéfová vyhodnocuje 6. a 7. kolo Hráčskeho kútika. 6. kolo svojou kresbou Ezia Auditoreho da Firenze vyhrala Ema Počubayová a 7. kolo sloganom ku hre Skyrim: Downguard Romanus Von Rayne. Obom výhercom gratulujem!

 

Po lete nabiehame opäť na tvrdý pracovný režim, preto vám prajem, aby ten tvrdý odpich priniesol bohaté ovocie, napríklad aj príspevkami v našom milovanom Abdone :D

 

-Faliane Simen-

 

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Tvorba webových stránok zdarmaWebnode