Nipponfest a Hangukon 2016 - pozvánka

01.11.2016 17:41

 

Milá čitateľka časopisu Abdon, milý čitateľ!

Dovoľ, aby som Ťa v mene organizačného tímu festivalov Nipponfest a Hangukon 2016 pozvala na naše cony, ktoré sa budú aj tento rok konať v novembri (konkrétne cez víkend 11. – 13.11.2016) v bratislavskom Dome kultúry Zrkadlový háj.

Najprv pre tých menej zbehlých – čo znamená slovo „con“? Ide o skratku z anglického slova „convention”, a hoci toto slovo vo všeobecnosti znamená „stretnutie”, v prenesenom význame ide o veľmi konkrétne stretnutie: v našom prípade stretnutie fanúšikov anime a mangy, japonskej a kórejskej kultúry a popkultúry.

 

Naše malé ázijské festivaly Nipponfest a Hangukon 2016 si pre Teba aj tento rok pripravili tri dni lákavej programovej štruktúry – ktorá začne už piatkovým večerným premietaným filmov z ázijskej produkcie.

Od soboty sa môžeš tešiť na zaujímavé prednášky, ďalšie premietanie východných filmov a japonskej animácie (anime), ale aj jedinečné workshopy – kurz kaligrafie či tvorbu japonských kvetinových aranžmá ikebana v réžii Japonského centra. Uvidíš prezentáciu tradičných japonských bojových umení či prednášku malého divadla Kjógenu a večer sa môžeš zabaviť na kórejskej diskotéke s DJ-om Ondrom.

Ak patríš medzi tých súťaží chtivých, určite Ťa nesklame pestrá ponuka súťaží plných zaujímavých cien, v ktorých môžeš predviesť nielen svoju kreativitu a zručnosť, ale aj dobrodružnú povahu. Súťažiť sa bude o najlepší kostým (cosplay), najlepšiu kórejskú fanfiction poviedku a populárny Nipponquest Ťa opäť potrápi niekoľkými interaktívnymi úlohami.

Kreatívcom z Abdonu do pozornosti špeciálne dávam výtvarnú súťaž – ľubovoľnou technikou nakresli obrázok na jednu z troch zadaných tém a stihni ho odovzdať (najlepšie elektronicky) do 7. novembra 2016. Tohtoročnými témami sú: krásy a hrôzy japonskej a kórejskej mytológie; obľúbená celebrita trochu inak a do tretice reálny život VS anime – môžu z toho vzísť zaujímavé dielka, nemyslíš?

Zahrať si budeš môcť aj spoločenské hry ako napríklad dobre známy mahjong či menej známe shogi (japonská obdoba šachu) alebo go (japonská strategická dosková hra), k dispozícii však bude aj kopa iných, „klasických“ stolových hier – nezabudni so sebou vziať aj kamarátov alebo si na festivale nájdeš nových spoluhráčov. V obchodíkoch s komiksami, knižkami, módnymi doplnkami a filmovým, seriálovým, anime a manga merchom si nakúpiš jedinečné festivalové suveníry.

A po tom všetko sa v nedeľu podvečer brány festivalov na rok opäť zatvoria...

Cena vstupenky na mieste bude 15 €. Vlastníci ZŤP majú vstup zdarma, treba sa preukázať preukazom. Ubytovanie pre návštevníkov mimo Bratislavy zabezpečia ubytovacie zariadenia v blízkosti DK Zrkadlový háj.

Si srdečne pozvaná, milá čitateľka,
si srdečný pozvaný, milý čitateľ,
teším sa na Vás!

                                                                              

-Dada „Ayamee“ Baroková-

 

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web zdarma!Webnode