Kozmodróm 2017

10.09.2017 20:49

Občianske združenie SciFi Guide pripravuje v spolupráci so Strediskom kultúry Bratislava Nové Mesto na Vajnorskej ulici v poradí deviaty ročník festivalu vedeckej fantastiky, vedy a populárnej kultúry s názvom Kozmodróm. Podujatie sa uskutoční 14. októbra v priestoroch SK Vajnorská v Bratislave.

 

 

Hlavnou líniou Kozmodrómu 2017 je pásmo prednášok, ktoré sa budú konať v hlavnej sále. Konkrétny časový harmonogram príspevkov bude zverejnený pred festivalom, no v programe je už teraz zaradený knižný klub, v ktorom sa bude diskutovať o Tajomstve Dračej steny, diele Jozefa Žarnaya. Ročník 2017 bude zároveň unikátny v tom, že sa počas neho uskutoční premietanie slovenského dokumentárneho filmu o ľuďoch, ktorí zažili nejakú skúsenosť s ufom, pod názvom Sprisahanie šedej rasy. Okrem iného nebudú chýbať prednášky zamerané na aktuality zo sci-fi alebo z populárnej kultúry a záverom programu bude tradičný fantastický galavečer.

 

Neoddeliteľnou súčasťou festivalu je aj zábava prebiehajúca mimo hlavnej sály, ktorá vytvára jadro atmosféry Kozmodrómu. Počas ročníka 2017 bude pripravená aj novinka v podobe interaktívnej čitárne online časopisu pre začínajúcich autorov s názvom Abdon. Priestory SK Vajnorská sa rovnako zaplnia sci-fi spoločenskými hrami, ktoré festivalu zapožičia iHRYsko.sk a návštevníci a návštevníčky budú mať možnosť zahrať si ich.  Účastníci a účastníčky budú môcť aktívne tráviť čas aj v partnerských predajných stánkoch, akými sú napríklad antikvariát Olejar Books alebo obchodík so všetkým fantastickým, Funtastic.

 

Kozmodróm je však aj stretnutie ľudí s rovnakou krvnou skupinou, ktorí majú radi netradičnú a interaktívnu formu zábavy a nezaoberajú sa svojimi menej všednými koníčkami len v súkromí domova, ale snažia sa šíriť veci fantastické aj do povedomia verejnosti. Na festivale sú vítaní všetci, ktorým koluje fantastika v žilách a majú záujem stráviť deň v spoločnosti ľudí zapálených pre vec. Samozrejme, pripravené budú aj koláče a sladká tortu na záver programu, ako býva na festivale zvykom.

 

Kozmodróm 2017 sa uskutoční v priestoroch Strediska kultúry Bratislava Nové Mesto na Vajnorskej ulici č. 21. Vstupné na celý deň je 6€ a lístky sa dajú kúpiť nie len na mieste, ale aj v predpredaji. Od 8.9. bude možné vstupenky zakúpiť v MadMaxon Shope na Heydukovej ulici v Bratislave, ako aj v pokladnici SK Vajnorská. Rovnako je v príprave predpredaj prostredníctvom Ticketportalu. Bližšie informácie a aktuality nájdete na facebook.com/FestivalKozmodrom alebo na www.kozmodrom.scifi-guide.net

 

Kozmodróm v skratke

 

Kedy?

14. októbra 2017

 

Kde?

SK Vajnorská, Bratislava

 

Čo?

Celodenná zábava v podobe prednášok, diskusií, spoločenských hier a koláčov, všetko so sci-fi tematikou.

 
Za koľko?

6€ vstupné a k tomu koláče na mieste zadarmo!

 

Kde kúpim lístky?

Príprava predpredaja cez Ticketportal, od 8.9. je možné zakúpiť ich aj v predajni MadMaxon Shop na Heydukovej ulici v Bratislave. Fyzické lístky a ich neobmedzený počet bude k dispozícii aj na mieste, priamo v pokladnici SK Vajnorská.

 

Aký bude program?

Podrobný časový rozpis prednášok bude zverejnený tesne pred festivalom. V súčasnosti je potvrdený knižný klub, v ktorom sa bude diskutovať o Tajomstve Dračej steny od Jozefa Žarnaya, premietanie dokumentu Sprisahanie šedej rasy a fantastický galavečer.

V rámci sprievodných aktivít je v príprave herňa spoločenských sci-fi hier a prezentačný kútik s čitárňou literárneho magazínu Abdon.

 

Kto?

Podujatie organizuje občianske združenie SciFi Guide v partnerskej spolupráci s SK Vajnorská.

 
Kde sa dozviem viac?

facebook.com/FestivalKozmodrom

 

-SciFi Guide-

 

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode