Decembrové číslo je na svete

01.12.2012 07:53

Ako už sám nadpis napovedá, vyšlo štvrté číslo časopisu, ktoré je nabité ďaľšou dávkou fantázie. Vzhľad časopisu sme jemne upravili, aby bola lepšia orientácia (vďaka odborným radám, ktoré dúfam boli správne zrealizované). Názory na zmenu alebo k príbehom nám môžete poskytnúť na stránke v sekcii Komentáre alebo na facebook-ovej stránke.

 

Poďme ale k obsahu alebo čo je všetko v časopise a neminie nás... Na úvod by som začala od konca.

V Predstavuje sa..., nám rozhovor poskytla Alča. Jedna z našich fotografiek, ktorá nám prezradila čo-to o jej fotení a úspechoch. Viac sa o nej dočítate, ako inak v časopise.

V Cvaky-cvak prezentujeme fotky, ktoré nafotili MetaLenka a (aj už spomínaná) Alča.

Téma mesiaca bola tentoraz zaujímavá: "Lovec". S ňou sa popasovala Rose vo fotografickom sprievode Josette. Príbeh sa volá Snehová vločka, kde sa odohráva životný príbeh malej dievčiny, ktorá mala dôležitú úlohu v kmeni. Spomínané fotografie obzvláštnia text a pekne dotvárajú atmosféru. Ďalšou autorkou, ktorá sa odhodlala písať na tému mesiaca je Simona SongeNoir Miséricorde s príbehom Lovkyňa Joselin. Príbeh je trochu šteklivý. Hovorí o mladej žene, ktorá sa vyžíva v tom, ako môže zabíjať ľudí. Navyše sa jej páči byť týmto zvláštnym spôsobom "slávna".

Seriál má štyri príbehy na pokračovanie. Kletba (Aravis) pokračuje tentokrát v prvej osobe z pohľadu Felarin. Snaží sa nájsť Edea aj s pomocou Esperanzy. Zopakuje sa scéna tygrice ako s jej matkou? V Som iba človek (Dan) sa po námahavej noci, hlavne pre Shanea, neobjaví nadporučík Baker. Kde sa zatúlal? Navyše posádka začína byť hladná a technika začína štrajkovať.  Z dna - Príbeh Robyn Grayovej (Simona Gray) sa hlavná hrdinka Robyn rozhodla odísť z baru. Má však pri sebe strážneho anjela v podobe Paula. Zem gigantov (Teryii) sa naozaj prejaví ako zem, kde žijú giganti po katastrofe, ktorá nastala. Grace a Jack sa dostanú na vzduch, ale nebudú veľmi nadšení privítaním.

Vlastná tvorba tentoraz dala priestor pre básnickú tvorbu Simony Gray. Láska je... je krátkymi, ale výstižnými spojeniami o láske. Denisa Kancírová sa nechala inšpirovať mimozemskou nášvtevou, i keď nakoniec to možno nie sú až tak mimozemšťania, ako to na prvý pohľad vyzerá. Prečo? Možno napovie sám názov: Govn´uk, E´bat´, Dat´ pizdy.

 

Prajeme príjemné čítanie, ktoré bude sprevádzať chystanie sa na Vianoce ;) A samozrejme Vianoce, prežité v kruhu najbližších ;)

Ešte máte čas na zapojenie sa do súťaže o USB kľúč (Súťaž) do 9.12.

-DNA-

Kontakt

Časopis Abdon

casopisabdon@gmail.com

Vyhľadávanie

© 2012 Všetky práva vyhradené.

Vytvorte si web stránku zdarma!Webnode